Kunststof dakkapel

Hoewel er vele materialen zijn waar een dakkapel van gemaakt kan worden, denk bijvoorbeeld aan hout of zink, is de kunststof dakkapel veruit het meest populair op dit moment. Dit komt vooral door de steeds lager liggende aanschafkosten en het onderhoudsvriendelijke karakter van kunststof.

Kunststof dakkapel kiezen

De meeste kunststof dakkapellen hebben een basis van hout dat wordt afgewerkt met kunststof. Alleen polyester dakkapellen zijn helemaal van kunststof gemaakt. Ze hebben beide het voordeel boven hout dat ze weinig onderhoud vergen. De levensduur ligt op ongeveer 50 jaar. Dat betekent dat de hogere aanschafprijs ten opzichte van een houten dakkapel zich op de langere termijn zeker terug betaald.

Kunststof of polyester dakkapel

Zoals gezegd hebben de meeste kunststof dakkapellen een basis van hout. Een polyester dakkapel wordt gegoten, hierdoor zitten er geen naden in die kunnen gaan lekken. Het materiaal werkt brandwerend en isoleert goed. Ook is het lichter van gewicht dan een gewone kunststof dakkapel, dit zorgt voor minder belasting van het dak. Nadeel is dat schade aan het polyester moeilijk te herstellen is.

De kunststof dakkapel op houtbasis is een stuk goedkoper dan de polyester variant. Ook is het mogelijk om verschillende motieven, zoals hout, te gebruiken in het kunststof. Er kan ook gekozen worden voor het aanbrengen van een folie met houtmotief. Dit geeft een authentieke uitstraling en kan daardoor makkelijker gecombineerd worden met de originele details van een huis. Het nadeel van kunststof is dat het soms kan verkleuren door blootstelling aan de elementen. Ook is de variatie in beschikbare kleuren beperkt.

 

Voordelen van kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel heeft weinig onderhoud nodig. Wel is het belangrijk dat hij ongeveer één keer per jaar schoon wordt gemaakt. Dit kunt u door een specialist laten uitvoeren, maar ook zelf doen. Een tijdige schoonmaakbeurt van uw kunststof dakkapel verlengt de levensduur en geeft uw woning een frisse aanblik.

Tips

Afhankelijk van uw woning en budget zijn er veel mogelijkheden als u een dakkapel wilt plaatsen. Niet alle woningen zijn geschikt voor alle soorten dakkapellen. Laat u daarom altijd goed voorlichten en vraag verschillende offertes aan. Dit kan u veel geld besparen. Kunststof dakkapellen zijn niet in alle maten leverbaar. Als u een maat bestelt buiten de veel voorkomende afmetingen, dan kan dit grote invloed hebben op de prijs van de dakkapel. Kijk daarom niet alleen naar welke afmeting het beste bij uw woning past, maar ook naar welke standaard maat daar het dichtst bij in de buurt komt.

Veel succes met het aanschaffen van een kunststof dakkapel, of eventueel een ander type dakkapel!