Zinken dakkapel plaatsen

Voor een uitbreiding van uw slaapkamer kunt u ervoor kiezen om een dakkapel te plaatsen. Dit kan in verschillende materialen. Zo zijn er kunststof dakkapellen, houten dakkapellen of zinken dakkapellen. Door het plaatsen van een dakkapel ontstaat er meer licht en ruimte in uw slaapkamer of zolderkamer. Dakkapellen gaan vele jaren mee en verhogen ook nog eens de waarde van uw woning. Veel dakkapellen worden prefab aangeleverd. Daardoor wordt de bouwtijd verkort en kunt u snel genieten van uw dakkapel.

Waarom een zinken dakkapel

Zink is een goed materiaal om een dakkapel mee te bekleden. Het wordt al 150 jaar gebruikt als dakbedekking doordat het onderhoudsvrij is met een lange levensduur én het ziet er ook nog eens mooi uit. Vroeger gebruikte men vaak zink voor de zijwanden van een dakkapel maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden in details en vorm voor het bekleden van uw zinken dakkapel.

Een zinken dakkapel

Wilt u een hoogwaardige afwerking van uw dakkapel dan is een zinken dakkapel een prima keus. Het heeft een bijzonder stijlvolle en moderne uitstraling. De kozijnen die u plaatst zijn bijvoorbeeld van kunststof. Hierdoor heeft u weinig tot geen onderhoud nodig en heeft u een effectieve bescherming tegen weer en wind.

De voordelen

  • Zink is een duurzaam en hoogwaardig product
  • Zink heeft een stijlvolle en moderne uitstraling
  • Het heeft weinig tot geen onderhoud nodig
  • Zink is licht materiaal
  • Geen lekkages
  • Zink is 100% recyclebaar
  • Zink kan een kleurvaste coating krijgen

De nadelen

  • Een zinken dakkapel is vrij duur
  • Een zinken dakkapel kan niet op iedere woning

Waar moet je op letten bij de kosten van een dakkapel?

 

– De standaard kosten van een geoffreerde dakkapel zijn gebaseerd met een plat dak. Wil je geen plat dak maar een schuin dak dan zijn de kosten ongeveer 30% hoger.

– In de offerte gaat men vaak uit van een dakhelling van 35 tot 45 graden. Wijkt uw dak hiervan af, reken dan gemiddeld 35 euro per graad extra.

– De kozijnmaat is standaard 1.10 meter hoog. Heeft u een andere maat nodig? Houd dan rekening met een meerprijs.

– De standaard breedte van een dakkapel zijn 2 meter, 2,5 meter en 3 meter. Voor een meerprijs heeft u een bredere dakkapel.

– Is de offerte voor een dakkapel inclusief afvoer van materialen en eventueel gebruik van een hijskraan?

– Een offerte is exclusief binnenafwerking, reken zo’n 500 euro extra om de binnenbekleding af te timmeren.